Aktualności

Tydzień pod znakiem emocji i sukcesów

29 października 2024 r. odbyła się jubileuszowa, dziesiąta edycja konkursu „Światy z Zaświatów”. Wydarzenie zgromadziło 150 uczniów, którzy pracowali w dwu- i trzyosobowych zespołach w pięciu szkolnych pracowniach zlokalizowanych na holu głównym „Pod Klaudią”. W pracowni kosmetyki i wizażu swoje atelier rozstawili Agnieszka i Marek Juszczakowie (fotografowie) oraz Paweł Kłoda (filmowiec), którzy zadbali o profesjonalną oprawę wizualną.

Finałowy pokaz odbył się na scenie im. Klaudii Morawiec, w sali wypełnionej po brzegi – pojawili się dziadkowie, rodzice, młodsze rodzeństwo oraz kandydaci do szkoły na przyszły rok. Z przyjemnością informujemy, że do klasy IA pozostało już tylko 29 wolnych miejsc, a do klasy IB – 30.

Poziom konkursu był wyjątkowo wysoki, a wyniki zaskoczyły niejednego obserwatora. Choć wielu spodziewało się zwycięstw „starych mistrzów”, to jury dostrzegło również nowe talenty, które szczególnie nas cieszą. Gratulacje należą się wszystkim uczestnikom, a w szczególności laureatom!

post1 1
post1 2

Ten tydzień był wyjątkowy także z innego powodu – dwie uczennice naszej szkoły otrzymały prestiżowe stypendia. Martyna Brzozowska, jako jedyna słuchaczka Branżowej Szkoły II Stopnia na Śląsku, została uhonorowana Rocznym Stypendium Prezesa Rady Ministrów za wybitne osiągnięcia w nauce. Szkoda, że w tym roku zabrakło uroczystego wręczenia dyplomu przez Panią Kurator, jak miało to miejsce w poprzednich latach. Taka okazja to doskonały moment, by docenić przyszłą elitę intelektualną naszego kraju.

Z kolei Karolina Pisarek otrzymała Stypendium Prezydenta Miasta Tychy w kategorii „Lider Zawodu” za spektakularne osiągnięcia zawodowe: mistrzostwo Republiki Czeskiej we fryzjerstwie damskim oraz pierwsze miejsca w ogólnopolskich konkursach fryzjerskich w Radzyniu Podlaskim, Katowicach i Sosnowcu.

Serdecznie gratuluję wszystkim nagrodzonym i uczestnikom –
dyr. R. Drozd

Więcej zdjęć tutaj

Twoja przyszłość w branży artystycznej zaczyna się tutaj!

Dołącz do nas

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli będziesz nadal korzystać z tej witryny, założymy, że to akceptujesz.